Snyftis

"Live today for your tomorrow!"

House of Night

Kategori: Allmänt

Tänkte tipsa om denna über-bra bokserien; House of Night.
House of night är en bok-serie skriven av P.C Cast + Kristin Cast. Serien handlar om en flicka vid namn Zoe, som efter att ha blivit märkt hamnar på en internatskola kallad Nattens hus, eller House of Night. Nattens hus är en skola för ungdommar som är på väg att bli vampyrer. Zoe vill bara passa in, men efter att ha insett att detta blir en svår grejj, börjar hon bara hänga med i svängarna.
Vill ni veta varför bör ni läsa boken kan ni gå in på wikipedia och läsa en riktig liten sammanfattning av boken ;)
Första boken heter på svenska "Vampyrens Märke" och är alltså den första delen på den än så länge 8 delar långa serien. Bok 9 ska 2013 komma i USA, och när den landar i Sverige med svensk översättning är okänt.
Tycker helt klart att ni som gillar fantasy och lite vampyr aktigt ska läsa denna, då det är en helt suverän serie med inte alls så många sidor (tyvärr :$).



Själv är jag på 6:e boken som jag har reserverat. Hoppas att de 2 som är före mig inte är tröga med att läsa, för jag vill läsa den NU kan jag säga! :P Otroligt spännande. Vill ni ha bevis kan ni fråga min pojkvän. Han vet att jag kan ligga uppe till 2 på natten bara för att läsa ;)
Och som jag tidigare sa så har tyvärr böckerna inte så många sidor. Alla ligger på runt 400 sidor - och jag tycker om böcker med minst 500 sidor ;)
Lätt läst och spännande! Hoppas kunna skriva en lika bra bok själv i framtiden. Kan erkänna att jag själv sitter och grunnar på en bok, och jag skulle behöva Marre's och Bella's hjälp med handling TACK! :3

Peace out.

Kommentarer

  • marre säger:

    Hmh, har länge letat efter en bok att läsa :) Kanske ska ge mig på den då!



    sv:

    Den översta bilden tog jag med lite motljus (ganska skarp sol. Hemma hos mig motsvarade det kl 12:00 på dagen typ. Men jag borr ju i afrika och du på nordpolen så det är lite tidsskillnad o sånt och ljusskillnad.



    aj vad synd :/ men ja, då får vi ta det här då!

    Hoppas datan blir lagad snart!



    Måste du använda skolans kamera? Jag använder alltid min egen för jag pallar inte lära mig en ny kamera av ett märke (nikon) som jag aldrig kommer äga. Har så mycket av olympus så :P



    Vi hade också ett par lampor men fick inte tillgång till skåpet med sladdar. Tillslut så upptäckte vi att lamporna fungerade utan sladdor och blixtrade till när vi tryckte på knappen. Bara kameran var inställd på blixten, det funkade med flera kameror samtidigt.



    Jag tror också det berodde mycket på att ni hade för lite ljus att bilderna blev gula. Men även vitballansen kan såklart ha spelat roll.



    Jag har inget facit om hur man ska ta bra studiobilder eller så men jag brukar fota i manuellt läge. Även manuell zoom om det är mörkt och när den fokuserar dåligt. Bländaren brukar jag ha på det lägsta som möjligt (då mina gamla objektiv ligger runt 3,5 men på mitt nya är det bättre med 2,8 om man vill se lite mer av personen). Sen brukar jag ha blixtarna på 1/4 av deras totala ljus och ha dem 1,5 m ifrån personen. Personen ska också stå en bit ifrån bakgrunden så att den blir lite suddigare. Man ska också tänka på att ögonen är skarpa. Det är det som ger bilden en känsla liksom, fast det visste du nog redan eftersom du fotar salsa och kira så ofta :D Btw, slutartiden brukar jag ha på typ 1/160 och ISO 100 och ja, det var det nog...



    haha jag har ps 7.0 :P fattar inte den nyaste som de har i skolan (,vet inte ivlken det är).

    2011-12-12 | 16:04:06
    Bloggadress: http://marleen.blogg.se/
  • marre säger:

    Ååh juste, ang. den bilden på hästen föresten..! Bilden var ju inte mörk "framför" hästen innan, utan det var typ vårt hus där o sådär så jag målade med svart där i ps. Dessutom la jag lite gråskala i bilden, men inte 100% typ bara 50%.. kommer inte ihåg exakt. men så det blev lagom liksom :)

    2011-12-12 | 16:05:25
    Bloggadress: http://marleen.blogg.se/

Kommentera inlägget här: